»Ideea este ca printr-o simpla interventie am putea sa facem transplantul acesta de microbiom de la mama la fat, chiar daca copilul se naste prin cezariana. E o interventie simpla pe care ar putea sa o faca si o asistenta. Mamicile ar trebui sa solicite lucrul acesta pentru ca si in strainatate tot de la mamici a plecat, cand au inteles importanta acestui microbion uman.
Obezitatea, toate tulburdarile care au ca punct de plecare inflamatiile, inclusiv tulburarile neurologice, Alzheimerul, Parkinsonul, s-au devedit ca sunt de fapt un dezechilibru al microbiomului uman.
Inclusiv in cancer sunt studii recente care arata ca in mare parte din cazuri pleaca, de fapt, intr-adevar pe un fond poate un pic genetic, dar dezechilibru s-a produs de fapt in cadrul acestui microbiom”, a mai spus expertul.
Marius Zamfir: ,,in felul acesta ii oferim o imunitate foarte puternica”
Marius Zamfir a explicat in termeni simpli procedura de transplant al microbiomului de la mama la fat, subliniind ca nu este vorba de o interventie chirurgicala complexa, ci de un proces simplu si accesibil.
Nu e o interventie chirurgicala. E o chestie simpla!
Se ia un tampon steril, se pozitioneaza in vaginul mamei, se lasa acolo jumatate de ora – 1 ora inainte sa se nasca copilul. Cand s-a nascut copilul se tamponeaza cu acel tampon. Si tamponul acesta este plin de aceste bacterii bune care, daca copilul intra in interactiune cu ele, acelea se vor inmulti in stomacul lui, in intestinul lui si nualte bacterii rele. In felul acesta ii oferim o imunitate foarte puternica”, a punctat specialistul.