Marius Zamfir, la Părinți Prezenți! Autismul, cauza sau efectul altor tulburări? Cum microbiomul uman afectează sănătatea creierului? / VIDEO

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, moderată de Loredana Iriciuc, de duminică, 10 martie, începând cu ora 15:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News şi DC News TV, vom discuta despre autism, microbiomul uman și sănătatea creierului. Alături de Marius Zamfir, psiholog clinician, specialist microbiomul uman, preşedinte al Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului vom afla dacă autismul este cauza sau efectul al altor tulburări.

Organizaţia Mondială a Sănătății spune că 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism. Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei. Pentru o mai bună înțelegere, autismul NU este o boală, ci o tulburare de comportament
Vom discuta cu psihologul clinician Marius Zamfir şi vom afla dacă autismul este cauza sau efectul al altor tulburări. Toate elementele şi comportamentele care însumate duc la diagnosticul de autism, oare nu sunt doar nişte efecte în cascadă ale altor tipuri de tulburări?
De asemenea, într-un studiu recent, cercetătorii susţin că au descoperit o asociere definitivă” între microbiomul uman și autism.
Vom mai afla de la Marius Zamfir şi ce legătură există între creier-intestin şi cum microbiomul uman afectează sănătatea creierului?